För kärlek i spelet

Nico Bolzicos tidigaste minne om att spela fotboll var när han var två eller tre år gammal. ”Jag kommer ihåg att sparka bollen med min pappa varje eftermiddag efter att han kom tillbaka från gården”, påminner han om. Den argentinska och bättre hälften av Solenn Heusaff är en ivrig fläkt och spelar ofta med sina vänner varje chans han får. ”Fotboll var den första sporten jag njöt av eftersom jag växte upp med att spela det varje dag i Argentina,” sa han.

Nico är tillsammans med andra fotbollsintressenter Chris Greatwich, Jason Dejong, Roxy Dorla och Mike Reyes, en del av Philam Life 7s fotbollsliga. En turnering startades förra året av före detta azkaler och filippinska fotbollslagsledamot Anton Del Rosario som har till stor del ägnat hans liv att utveckla landets passion för fotboll, antingen på eller utanför fältet.

Jämfört med det vanliga fotbollsspelet spelas 7-tal på mindre än hälften av tältet med mindre mål, med sju spelare i stället för hela 11 per lag i en vanlig fotbollsmatch, vilket gör det till ett snabbare och mer spännande spel.

Denna 2019, ligan samarbetar med Philam Life, som delar Antons förespråkande att uppmuntra filippinerna att sträva efter att leva en mer aktiv livsstil. ”Jag har alltid trott på partnerskap, särskilt när det gäller att bygga program för ungdomar. Det faktum att vi har Philam Life och AIA ombord, ett företag med internationellt inflytande när det gäller fotboll, visar att vi går i rätt riktning. De stöder inte bara ungdomens drömmar utan också uppfyller drömmar om spelare som aldrig fick möjlighet att spela på högsta nivå. Jag hoppas att detta är början på något som kommer att hålla länge, säger Anton.

”Philam Life har letat efter ett sätt att komma in i fotboll, eftersom AIA, vårt Hongkong-baserade moderbolag, har varit Tottenham Hotspur Football Clubs globala huvudpartner sedan 2017”, säger Bernadette Chincuanco, Philam Lifes chef för branding och kommunikation . De brittiska baserade Spursna, som de är mer kända, tävlar i Premier League. ”Vi är glada att samarbeta med 7-talet och stöder en sådan spännande fotbollsliga som gör det möjligt för oss att uppmuntra filippinerna att leva hälsosammare, längre och bättre liv”, tillade hon.

Fit & Healthy

Fotboll är en intensiv sport som kräver att du alltid är fokuserad och alert. ”Du måste vara lämplig för att kunna spela. Det handlar inte om att springa 20 eller 30 km – det handlar om att göra dina första tre steg mycket snabbt, för det är då du drar nytta av att ha bollen, säger Nico. Förutom att ha starka ben behöver du också hjärnkraft. ”Du måste förstå positionering. Utmaningen är hur man reagerar utifrån dina färdigheter. ”

För att hålla sig i form för spelet, arbetar Nico 5-6 gånger i veckan. Han kör också, sprints, gör pushups, registrerar sig för raser som Spartan, och försöker att äta hälsosamt. ”Fotboll motiverar mig att vara passformig. Hälsa bör alltid vara en prioritet. Om jag vill spela bra på fältet måste jag vara aktiv och inte lat. ”Han medger att han inte kan vara den mest skickliga aktören på fältet, men det som han saknar på skicklighet, gör han med sin naturligt konkurrenskraftiga natur, gränslös energi, och skarp förståelse för spelet för att driva sitt lag för att vinna.

Den viktigaste delen av att spela fotboll är att älska spelet. ”Du knyter verkligen med dina vänner, du lär dig att stödja varandra, som till sist gäller även utanför fältet”, säger han. ”Du ger allt för ditt lag, du försöker besegra din motståndare, men efter matchen skakar du handen och kramar dem. Det finns mycket ära och respekt i sporten, ett mycket bra sätt att lära sig livet. ”

Det här inlägget postades i sport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *