Sarfaraz öppnar upp om Västindien nederlag, nedslående start till VM

Sarfaraz öppnar upp om Västindien nederlag, nedslående start till VMJag vet att våra fans kommer att bli besvikna över det sätt på vilket vi spelade i vår VM öppnare mot Västindien. Vi är också skadade eftersom ingen vill förlora en VM-match sådär. Alla som har spelat detta stora spel kommer att garantera smärtan spelarna genomgår efter en sådan vanlig prestanda.

Vad gick fel? 

Jag kan säga ett antal saker, men genom att edu2035.org ange dessa fakta kommer jag inte att försöka gömma mig bakom ursäkter.

Till att börja med var starttiden mycket avgörande. En 10: 30 start gjorde kasta mycket viktigt. Vi ville också bowla först men kasta är aldrig i din kontroll. Jag förlorade den och Västindien, som alla andra lag skulle ha gjort, skickade oss till bat.

Vi förväntade oss alltid att det skulle bli ett svårt spel. Vi var redo för en störtflod av korta pitch bollar och hade förberett för det. Men vi förlorade för många grindar som knöt oss tillbaka.

Jag skulle peka ut Andre Russells två grindar Fakhar Zaman och Haris Sohail. Det skakade oss i Powerplay och när du förlorar tre topp-order wickets i de första tio overs, det kommer att bli tuffare.

Jag tror att vårt skottval inte var bra och vi förlorade ett antal slagman till korta pitch leveranser.

Sarfaraz öppnar upp om Västindien nederlag, nedslående start till VMDet andra viktigaste som bidrog till battingens undergång var vårt misslyckande att bygga partnerskap. Jag tror att det högsta partnerskapet av innings var för den sista wicket, som producerade 22 körningar.

Fakhar och Babar hade bra start och de spelade sina skott. Tyvärr kastades Fakhar av en insida och Babar hade en mycket mjuk uppsägning. Det är alltid viktigt på alla nivåer av cricket att kapitalisera på bra starter, som de två inte kunde göra.

Jag vill också förneka intrycket att det var en 400-plus pitch eller den som England hade staplade ett världsrekord på 481 körningar förra året. Nej, det här var en ny pitch och det var klibbigt. Bollen stannade på den. På grund av dagens match var det fukt på den. Om du kommer ihåg att vi gjorde 340 batting först på samma plats mot England i den fjärde ODI eftersom det var en sen start och det fanns ingen fukt och bollen kom ordentligt på bat.

Varför spelade vi inte Asif Ali? Det var för att vi ville leka med hela batsmen och bowlarna – fem bowlare och sex batsmen-med Mohammad Hafeez vår Off-spinner som vi ville använda mot sina vänsterhänta.

Jag tror att våra bowlare, särskilt Mohammad Amir, 

bowlade väl. Det var bra att ha Amir tillbaka i form. Vi vet vad han är kapabel till och det kommer att vara bra för oss i nästa match också. Efter att vi kastades ut för 105, var vårt mål att få wickets och Västindien motverkade det genom att spela big shots. De släppte trycket genom att slå stort och det händer.

Jag tror att våra bowlare, särskilt Mohammad Amir, Trots nederlaget är jag övertygad om att vi har förmågan att studsa tillbaka. Vi måste backa oss själva och inte tänka för mycket om vad som hände i det första spelet.

Den matchen är borta, vi har den typ av spelare som kan vinna nästa match för oss. Insha ’ Allah, vi kommer att studsa tillbaka i nästa match. Alla matcher kommer att vara tuffa, så vi måste omgruppera oss och komma hårt i nästa match. Formatet på denna turnering är bra och det gör att varje lag kan studsa tillbaka. Jag ska be pojkarna att inte tänka för mycket på vad som har hänt. Det är borta, vi måste gå vidare med en beslutsamhet att vi kan göra bättre än så här.

England är ett tufft lag men vi har spelat dem i en serie nyligen. Så, allt vi behöver är att spela på vår potential och komma med en vinst.

 

Det här inlägget postades i sport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *