Steve Bruce: Sheffield Wednesday tar juridisk rådgivning efter chef som heter new Newcastle boss

Steve Bruce: Sheffield Wednesday tar juridisk rådgivning efter chef som heter new Newcastle bossSheffield Wednesday tar juridisk rådgivning efter Newcastle Uniteds utnämning av Steve Bruce som sin nya chef, tre dagar efter att han avgick från sin position på Hillsborough.

Bruce lämna sin roll som onsdag manager på måndag tillsammans med första-laget tränare Steve Agnew och Stephen Clemence, med alla tre utses av Mike Ashley på St James’ Park efter avgång Rafa Benitez i slutet av juni.

Bruce har tecknat ett treårigt kontrakt för att bli Newcastle manager, men Sheffield Wednesday är långt ifrån nöjd med hur frågan hanterades och hävdar att ”juridiska problem” ännu inte är löst, med en tvist om kompensationsavgiften att Fupiesna kommer att betala Mästerskapsklubben som uppstår under förhandlingarna.

I ett klubbuttalande sa Sheffield Wednesday: ”klubben är besviken över att lära sig via offentligt uttalande utfärdat av Newcastle United att den har utsett tidigare Sheffield Wednesday staff Steve Bruce, Steve Agnew och Stephen Clemence.

”Oavsett det faktum att personalen avgick från sina positioner med klubben på måndag, finns det fortfarande utestående juridiska frågor som ska lösas mellan klubben och personalen och Newcastle United. Klubben överväger för närvarande sin position och tar lämplig juridisk rådgivning.”

Mästerskapsklubben är känd för att vara rasande med Newcastles tillvägagångssätt och kompensationserbjudande, vilket föll under deras värdering runt £5m.

Men Newcastle pressade på med sin avtäckning på torsdagen, även om uppgiften till hands kommer att ha blivit kristallklar för Bruce, eftersom sidan led ett ensidigt 4-0-nederlag mot Premier League-rivalerna Wolves på deras försäsongsturné i Kina.

Newcastle supportrar fördöma ”unambitious” Bruce utnämning

Bruce, som kunde gå med i laget i Kina innan slutet av veckan om han kan få visum, har sett hans nya sidan på TV släppt in tre mål i första halvlek som Diogo Jota sparken tidigare Karl Darlow två gånger vardera sidan av en Morgan Gibbs-Vit ansträngning, innan Vargarna hävdade en fjärde sent på när Newcastle ersätta Thomas Allan på väg in i sitt eget mål.

Newcastle-kaptenen Jamaal Lascelles använde dock den försäsongvänliga för att kräva en enad front mellan chefen, truppen, klubbägaren och – viktigast av allt – fansen, som redan har en vrede mot Bruce på grund av sin tidigare stint som Sunderland-chef, kombinerat med den upplevda bristen på ambition att tillåta en chef för Benitez kaliber att lämna och ersätta honom med någon som inte har lämnat sitt märke på Premier League.Steve Bruce: Sheffield Wednesday tar juridisk rådgivning efter chef som heter new Newcastle boss

”Jag har alltid sagt det, vi måste bara hålla ihop som en, Det är det bästa vi kan göra,” berättade Lascelles Sky Sports.Vi ser alla fram emot det. Vi har väntat på att han ska komma in. Det har spekulerats och nu är det bekräftat, vi är nöjda och vi ser fram emot det. Han är en mycket välkänd manager som har gjort bra i Premier League och mästerskapet.

”Vi har arbetat hårt med Ben och Neil – de har gjort ett bra jobb och resten av personalen har hjälpt oss också. Nu har chefen kommit in, vi ser verkligen fram emot det.”

 

Det här inlägget postades i sport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *